Pidä kuulokojeet kuivina talvikelissä

{image:text}

Kuinka pidät kuulokojeet kunnossa talvikelissä.

 
Meillä Suomessa on totuttu, että sää on pitkälti pukeutumiskysymys ja talvella on kylmä. Moni nauttii lumesta, aktiivisesta talviliikunnasta ja luontoseikkailuista.
Kylminä kuukausina on kuitenkin syytä kiinnittää erityistä huomiota kuulokojeiden kotihuoltoon, jonka avulla vältytään isommalta remontilta, jos kojeet pääsevät kastumaan.

Tässä parhaat vinkkimme, kuinka pidät kuulokojeista hyvää huolta talvikuukausina.

Merkkejä siitä, että kuulokojeesi ovat kastuneet

Talvella kuulolaitteiden todellinen vihollinen on kosteus ja kondensaatio. Tämä tapahtuu helposti silloin, kun siirryt kylmästä pakkassäästä sisätiloihin ja lämpötila muuttuu nopeasti. Siksi on hyvä tarkistaa kuulokojeet päivittäin.
Joitakin merkkejä kuulokojeidesi sisällä olevasta kosteudesta ovat äänen vääristyminen, vaimentunut ääni, staattinen kohina tai paristojen kuluminen tavallista nopeammin. Nämä poikkeavuudet kuulokojeiden toiminnassa saattavat kadota itsestään, kun kuulokojeet kuivataan pikaisesti ja oikeaoppisesti, eikä ammattilaisen tekemää huoltoa aina edes tarvita.
 

Miten voit välttää kuulokojeiden kastumisen? Lue neljä parasta vinkkiämme täältä:

 
1. Pidä kuulokojeesi paristot lämpiminä ja kuivina

Kylmä sää voi olla haastavaa kuulokojeiden paristoille, koska niiden on vaikea toimia kunnolla alhaisissa lämpötiloissa. Kylmä sää voi heikentää niiden laatua ja lyhentää niiden käyttöikää. Parasta, mitä voit tehdä, on säilyttää paristot huoneenlämmössä. Kun otat varaparistoja mukaasi matkalle, yritä pitää ne mahdollisimman lämpiminä esimerkiksi takin sisätaskussa. Pakkaa kuulokojeparistot aina käsimatkatavaroihin matkustaessasi lentokoneessa.
 
2. Kuivaa kuulokojeesi yöaikaan

Aivan kuten silmälasitkin huurtuvat lämpötilan vaihtuessa kylmästä lämpimään tai päinvastoin, voi kosteutta päästä kuulokojeisiisi. Siksi kuulokojeiden paristokotelot on avattava yöksi, jotta koneisto pääsee kuivumaan. Nopeaan ja tehokkaaseen kuulokojeiden kuivaamiseen suosittelemme turvallista kuivauslaitetta tai kuivaustabletteja.
">Katso lyhyt opastuvideo kuulokojeiden kuvaamisesta kuivauslaitteella täältä.

Muista kuivata kuulokojeen kaikki osat huolellisesti, jotta kosteus voi haihtua. Ilmapumpulla saat kätevästi kosteuden pois korvakappaleista ja väliletkusta. Jos sinulla on ladattavat kuulokojeet, voit käyttää kuivauslaitteen sijasta kojeiden omaa latauslaitetta, jossa on kuivaustoiminto. Älä koskaan käytä hiustenkuivaajaa kuulokojeiden kuivaamiseen, sillä se voi vahingoittaa ne korjauskelvottomiksi.
Katso tai kertaa erilaisten kojemallien kotihuolto-ohjeet täältä.

3. Käytä Oticon SafeLine™ -turvanauhaa tai Deafmetal kuulokojekoruja

Jos pidät talviurheilusta tai teet lumitöitä, Oticonin SafeLine- turvanauha tai Deafmetal kojekorut ovat loistava valinta turvaamaan tärkeitä kojeistasi. SafeLine turvanauhassa on klipsi, jolla kuulokojeiden turvanauha saadaan kiinnitettyä takin kaulukseen turvallisesti. Deafmetal kuulokojekorut tai turvarenkaat kiinnitetään holsteri- pidikkeen avulla kojeisiin, joka auttaa pitämään kuulokojeesi paikoillaan riippumatta siitä, kuinka vauhdikkaita talviaktiviteettisi ovat. Näin et hukkaa kuulolaitteistasi lumeen, jossa ne voivat vaurioitua.

4. Pidä korvasi ja kuulokojeet lämpiminä

Talvella kannattaa käyttää päähinettä tai korvalappuja. Sen lisäksi, että ne pitävät korvasi lämpiminä, ne myös suojaavat kuulokojeitasi sateelta, lumelta sekä kosteuden kertymiseltä, joka voi johtaa kosteuden tiivistymiseen kuulokojeiden sisällä. Kuivat ja lämpimät kuulokojeet ovat parhaat kaverisi ja auttavat sinua arjen kaikissa tilanteissa!
 

Jos sinulla on ongelmia kuulokojeidesi kanssa, ota yhteyttä kojeiden hankintapaikkaan.

 • Ilmapumppu Ilmapumppu

  Ilmapumppu

  9,00 €

 • SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (13) SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (13)

  SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (13)

  12,00 €

 • SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (312) SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (312)

  SafeLine kuulolaitteiden turvanauha (312)

  12,00 €

 • Rayovac kuulolaitteen paristojen säilytysrasia avaimenperänä Rayovac kuulolaitteen paristojen säilytysrasia avaimenperänä

  Rayovac kuulolaitteen paristojen säilytysrasia avaimenperänä

  2,50 €

 • Kuulolaitteiden kuivauslaite Kuulolaitteiden kuivauslaite

  Kuulolaitteiden kuivauslaite

  68,00 €

 • Puhdistusliina

  Puhdistusliina

  3,00 €

 • Cedis Kuivaustabletti 4 kpl

  Cedis Kuivaustabletti 4 kpl

  10,00 €

 • Bernafon säilytyslaukku Bernafon säilytyslaukku

  Bernafon säilytyslaukku

  5,90 €

 • Kuulolaitteiden säilytysrasia puhdistustuotteilla Kuulolaitteiden säilytysrasia puhdistustuotteilla

  Kuulolaitteiden säilytyskotelosetti

  11,00 €