Hyppää sisältöön
KUULOTARVIKE kuulokojeparisto 312 pakkauksia 20 kpl

65.00

Edellinen 30 pv alin hinta: 65.00.

Kuulotarvike kuulokojeparisto 312, säästöpakkaus sisältää 20 paristokiekkoa, joissa 120 paristoa.

Kuulotarvike kuulokojeparistot sopivat kaikkiin kuulokojeisiin merkistä riippumatta (esim. O...

Kuulotarvike kuulokojeparisto 312, säästöpakkaus sisältää 20 paristokiekkoa, joissa 120 paristoa.

Kuulotarvike kuulokojeparistot sopivat kaikkiin kuulokojeisiin merkistä riippumatta (esim. Oticon, Bernafon, Phonak, ReSound jne.).

Varmista ennen tilauksen tekemistä, että tiedät tarvitsemasi pariston koon. Paristokoko on saatettu merkitä kuulokojeen käyttöohjeeseen, muuhun kuulokojeen hankintapaikasta saatuun paperiin tai Kuulotarvikkeen infokorttiin.

Laadukas ja suosittu Kuulotarvike kuulokojeparisto, koko 312. Kuulotarvikkeen sinkki-ilmaparisto koko 312 on helposti tunnistettavissa verkkokaupassa ruskeasta värikoodista. Huom! Paristo on sama tuote kuin aiempi A312-paristo.

Nämä kuulolaiteparistot ovat helppokäyttöisessä kuuden kappaleen kiekkopakkauksessa.

Miksi ostaa 20 pakkausta paristoja?
 • Ostamalla 20 paristokiekon pakkauksen säästät 5€ verrattuna siihen, että ostaisit kahdella erillisellä kerralla 10 paristokiekon pakkaukset.
 • Yhden paristokiekon säästöhinta on 3,25 € (10-pakkauksessa paristokiekon yksikköhinta 3,50 €)
 • Paristoissamme keskimääräinen varastointiaika avaamattomassa pakkauksessa on neljä vuotta valmistuspäivästä. Pakkauksia voi siis huoletta ostaa isompiakin määriä. Parasta ennen- päiväys löytyy pakkauksen takaa.

Määrä

Informaatio-ikoni

Miten teen tilauksen? Löydät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet verkkokauppatilaukset tekemiseen täältä.

Malli:  Kuulotarvike kuulokojeparisto 312
Materiaali:  Sinkki-ilmaparisto
Nimellisjännite:  1.45 V
Mitat: 3.45mm x 7.80 mm
Valmistusmaa: Iso-Britannia (UK)

Pariston (312-koon) käyttöikä on keskimäärin 3-12 päivää.

Korkealaatuiset sinkki-ilmaparistot valmistetaan Isossa-Britanniassa ja ne täyttävät kaikki EU:n asettamat turvallisuus- ja laatustandardit. Kuulotarvikkeen kuulolaiteparistot eivät sisällä elohopeaa.

Mikä paristokoko sopii kuulokojeeseen?

Kuulokojeesi käyttämä paristokoko riippuu kuulokojeen mallista. Eri malliset kuulokojeet toimivat eri kokoisilla paristoilla. Kuulotarvikkeen kuulokojeparistot ovat ilma-sinkkiparistoja, jotka sopivat kaikkien eri valmistajien kuulokojeiden virtalähteiksi. Esim. Oticon, Bernafon, Widex, Phonak, Resound, Beltone, Siemens jne.

Mikäli olet epävarma pariston oikeasta koosta, voit tarkistaa asian kuulokojeesi käyttöohjeesta. Voit pyytää kuulontutkijaasi tai läheistäsi kirjaamaan puolestasi ylös muistilapulle paitsi käyttämäsi paristokoon myös muut kuulokojeidesi vaihdettavat tarvikkeet esim. tipit ja vahasuojat sekä tarvittavat puhdistustarvikkeet, jolloin kuulotarvikkeiden tilaaminen on helppoa ja huoletonta.  Näin voit olla varma, että sinulla aina saatavilla oikean kokoisia paristoja ja vältyt turhalta palauttamiselta ja odottelulta.

Mitä paristopakkauksen värikoodit ja kirjaimet tarkoittaa? 

Helpoin tapa tunnistaa kuulolaitteesi käyttämä pariston koko, on joko numerokoodi tai värikoodi.

Kuulokojeiden neljä vakiokokoa ovat 10, 13, 312 ja 675.  Jokaisella koolla on oma värikoodinsa:

Paristokoon 10 tunnistaa keltaisesta, 312 koon ruskeasta, 13 koon oranssista ja koon 675 sinisestä väristä.

Pariston koko on yleensä sijoitettu pakkauksen etu- tai takaosassa olevaan kulmaan. Tuotemerkistä riippuen kokonumeron yhteyteen (10,13, 312 tai 675) on voitu lisätä myös kirjain, esimerkiksi R675MF, 10DS, P13, A312), mutta tällä ei ole merkitystä pariston kokoa tarkasteltaessa. Kuulotarvikkeen paristoissa ei käytetä kirjainkoodeja kokonumeron ja värikoodin yhteydessä.

Miksi uuden pariston toisella puolella on tarra? 

Kuulokojeparistot ovat sinkki-ilmaparistoja, joiden tekniikka perustuu ilmasta saatavaan happeen. Kun tarra on poistettu, voit nähdä paristossa pieniä reikiä, joiden läpi ilma kulkeutuu sisään ja antaa paristolle virtaa. Tarra suojaa paristoa aktivoitumasta ennen käyttöönottoa.

Näin varmistat, että kuulokojeissasi riittää virtaa mahdollisimman pitkään, kun otat käyttöösi uuden pariston:

1. Poista suojatarra
2. Odota 1-2 minuuttia, että paristo ennättää täyttyä ilmalla.
3. Aseta paristo kuulokojeeseen + (plus)puoli ylöspäin ja sulje luukku. Multitool-työkalun magneettipää helpottaa pariston asettamista paikalleen.

Jos asetat pariston saman tien kojeeseesi tarran poistamisen jälkeen, se ei ehdi täyttyä tarpeeksi ilmalla. Tällöin paristo voi vaikuttaa tyhjältä, sillä sen jännite ei riitä antamaan kojeelle virtaa. Mikäli näin käy, anna pariston imeä ilmaa noin minuutin, jonka jälkeen aseta se takaisin paikoilleen.

Katso opastusvideo paristojen vaihtamiseen.

Miten kuulokojeparistoja kannattaa säilyttää?

Kuulotarvikkeesta ostetuissa paristoissa keskimääräinen varastointiaika avaamattomassa pakkauksessa on neljä vuotta valmistuspäivästä. Pakkauksia voi siis huoletta ostaa isompiakin määriä. Parasta ennen- päiväys löytyy pakkauksen takaa. Paristokiekkopakkaus avataan takapuolelta, jossa on uudelleen suljettava luukku.

Suosituksia pariston säilyttämiseen:

 • Säilytä kuulokojeparistot huoneenlämmössä.
 • Vältä säilyttämistä kuumassa, sillä se vähentää paristojen käyttöikää.
 • Älä laita paristoja jääkaappiin. Myös kylmä sää talvella voi heikentää paristojen laatua ja lyhentää niiden käyttöikää. Kojeita kannattaa tästä huolimatta käyttää myös pakkasilla, mutta muista tarkastaa kojeet päivittäin. Jätä ne kuivumaan yöksi paristoluukku avoimena, jotta kosteus pääsee haihtumaan koneistosta.
 • Säilytä paristot myyntipakkauksissaan tai kuulokojeparistoille tarkoitetussa säilytyskotelossa. Älä laita paristoja irrallaan taskuusi, sillä metalliesineet voivat aiheuttaa paristolle oikosulun tai vuodon.
 • Pidä paristot pois lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Mikäli paristoja niellään vahingossa, ota yhteys lääkäriin.
 • Pakkaa kuulokojeiden ilma-sinkki paristot käsimatkatavaroihin matkustaessasi lentokoneessa.
Miksi kuulokojeen paristojen kesto-aika vaihtelee?

Kuulokojeparistojen kesto on yleensä 3-10 päivää, kuuloalenemasta, kojemallista ja käytöstä riippuen. Eri paristovalmistajien tuotteissa voi olla pieniä eroja, kuinka tasaisesti paristo antaa virtaa kuulokojeelle. Kuulotarvikkeen valikoimista löydät Energizerin valmistamia Kuulotarvike-paristoja ja Rayovac-paristoja, sekä VARTAn Oticon-paristoja.

Syy pariston keston lyhenemiselle ei useimmissa tapauksissa ole tuotteissa. Mikäli huomaat, että pariston kesto poikkeaa merkittävästi totutusta, voi syy olla esimerkiksi seuraavissa tekijöissä:

 • Kuulokoje: Kuulokoje on uusi (merkki tai tyyppi on muuttunut). Mitä uudenaikaisempi kuulokoje on, sitä enemmän se vaatii virtaa. Uusien digitaalisten kojeiden ominaisuudet, kuten langaton yhteys, bluetooth-liitäntä ja melunvaimennus vaativat paljon virtaa toimiakseen.
 • Yksilöllinen kuulonalenema: Kuulokojetta on säädetty. Mitä enemmän kuulokoje vahvistaa ääntä, sitä enemmän se kuluttaa paristoja. Vaikeimmat kuulonalenemat vaativat voimakkaampaa äänen vahvistusta, mikä lisää paristojen kulutusta ja lyhentää niiden käyttöikää.
 • Yksilöllinen kuulolaitteiden käyttö: Kuulokojeiden päivittäinen käyttöaika pidentynyt, suoratoisto TV:stä tai puhelimesta kuulokojeisiin on lisääntynyt.
 • Ääniympäristö: Ympäröivä melu voi vaikuttaa paristojen kestoon. Paristot saattavat kulua vähemmän kirjastossa kuin ravintolassa tai rock-konsertissa. Myöskin kuulokojeiden käyttö täydellä äänenvoimakkuudella voi kuluttaa paristot loppuun ennenaikaisesti.
 • Ympäristötekijät: Käyttöolosuhteissa on tapahtunut muutoksia.
  • Kuivuus: Kun kosteus vähenee, paristot saattavat kuivua, mikä voi lyhentää niiden käyttöikää.
  • Lämpötila: Kun lämpötila laskee, paristojen jännite vähenee, mikä voi lyhentää niiden käyttöikää.
  • Runsas kosteus: Kun kosteus lisääntyy, paristot saattavat saada kosteutta ja lakata toimimasta.
  • Korkeus: Korkeuden kasvaessa ilman happipitoisuus vähenee, jolloin paristot voivat kulua loppuun nopeammin.
 • Kuulokojeen puhdistuksesta on jo aikaa: Mikäli vahasuoja, tippi tai korvakappaleen äänikanava on tukossa, saatetaan tarvita enemmän vahvistusta ja näin ollen kuluttaa enemmän paristoja.

Huom! Kun paristo on aktivoitu poistamalla suojatarra, se on aktiivinen niin kauan kuin siinä on virtaa. Kuulokojeen kytkeminen pois päältä eli paristoluukun avaaminen saattaa hidastaa pariston virran kulumusta, mutta ei estä sitä kokonaan.

Voiko pariston kestoaikaa pidentää? 

Kun paristo on aktivoitu poistamalla suojatarra, se on aktiivinen niin kauan kuin siinä on virtaa. Jotta kuulokojeen paristo kestäisi mahdollisimman pitkään, säilytä paristoja huoneenlämmössä, auringon valolta suojattuna. Ennen pariston käyttöönottoa kannattaa odottaa tarran irrottamisen jälkeen 1-2 minuuttia, jotta paristo ennättää täyttyä ilmalla. Lisäksi kuulokoje kannattaa sammuttaa yöksi avaamalla paristokotelo. Kuulokojeen kytkeminen pois päältä eli paristoluukun avaaminen saattaa hidastaa pariston virran kulumista, mutta ei estä sitä kokonaan.  Viimeisimpänä neuvona, pidä kuulokojeet puhtaana. Puhdista korvakappale tai vaihda tipit ja vahasuojat tarvittaessa.

Miksi paristo ei toimi?

Mikäli paristo on kestänyt huomattavasti alle 3 päivää tai se ei toimi ollenkaan, on suositeltavaa tarkistaa, ettei kuulokojeen tippi tai korvakappale ole tukossa. Mikäli kuulokoje on puhdistettu ja paristo ei tästä huolimatta toimi, koita toista paristoa joka, jos mahdollista, on toisesta paristopakkauksesta. Mikäli puhdistuksesta ja toisen pariston koittamisesta huolimatta kuulokoje ei toimi, on mahdollista, että ongelma on itse kuulokojeessa. Mikäli taas epäilet, että yksittäisen kiekkopakkauksen paristo tai paristot ovat vialliset, ota yhteyttä meihin ja  palauta tuote Kuulotarvike- laskun tai lähetyslistan kääntöpuolella olevan palautuslomakkeen ohjeiden mukaisesti.

Mistä tiedän, onko paristossa vielä virtaa? 

Paras tapa on käyttää aina vanhat paristot kokonaan loppuun ennen uusien vaihtamista. Kuulokojeet ilmoittavat pariston loppumisesta merkkiäänellä. (Tarkasta tarvittaessa oman kuulokojemallisi vähäisen paristovirran merkkiääni käyttöohjeesta).

Jos kuulokoje kytkeytyy pois päältä, haluat ehkä tarkistaa, onko paristo loppunut. Se voidaan tehdä mm seuraavasti:

Paristotesterillä: Aseta paristo paristontestaajan pinnalle. Varmista, että plus-napa (+) on ylöspäin. Liu’uta paristoa nuolen suuntaan ja katso tulos näytöstä.

Ilman paristotesteriä: Laita paristo kuulokojeeseen ja sulje paristokotelo. Mikäli kuulokojeesta kuuluu aloitusmelodia tai koje vinkuu, kun suljet sen sen nyrkkiisi ja pidät sitä korvaasi vasten, paristo toimii. Kuulokojeen käyttäytyminen ilman paristotesteriä paristoa testatessa riippuu kuulolaitteen merkistä, mallista, sekä audionomin kuulokojeeseen tallentamista asetuksista. Tai pudota kuulokojeparisto pöydälle noin 10-15 cm korkeudesta negatiivinen miinuspuoli alaspäin. Jos paristo jysähtää pöydän pintaan ponnahtamatta juurikaan takaisin ilmaan, se on täysi. Mitä voimakkaammin paristo ponnahtaa takaisin, sitä tyhjempi se on.

Mikäli käytössäsi on Oticon-kuulokoje ja älypuhelimessasi Oticon Companion- sovellus: Sovelluksen avulla voit huomaamattomasti hallita Oticon-kuulokojeitasi mm. tarkastaa pariston tilan. Oticon Companion- sovellus on saatavana iPhonelle ja Androidille maksutta sovelluskaupastasi.

HUOM! Uusissa käyttämättömissä paristoissa on aina suojatarra, jonka irrottaminen aktivoi pariston käyttöön. Tarran takaisin asettaminen ei estä virran kulumista, koska se on ehtinyt täyttyä jo ilmalla. Siksi uusien, käyttämättömien paristojen virtaa ei kannata testata etukäteen varmuuden vuoksi.

Mitä kuulokojepariston jännite tarkoittaa?

Pakkauksessa mainittu jännite 1.45V tarkoittaa käytössä olevan pariston jännitettä. Kun tarra on vielä paikoillaan, jännite on 1.1.–1.3V. Paristo voi tarvita useita tunteja saavuttaakseen täyden tehon.

Haku