Hyppää sisältöön
Phonak HF3 punainen vahasuoja

16.00

Edellinen 30 pv alin hinta: 16.00.

Phonak HF3 punainen vahasuoja -pakkauksessa on 15 kpl HF3 punaisia vahasuojia kiekossa. Sisältää vaihtotyökalun.

Vahasuojaa tarvitaan kuuloke korvassa kuulokojeeseen (RIC, RIE, RITE), sekä kor...

Phonak HF3 punainen vahasuoja -pakkauksessa on 15 kpl HF3 punaisia vahasuojia kiekossa. Sisältää vaihtotyökalun.

Vahasuojaa tarvitaan kuuloke korvassa kuulokojeeseen (RIC, RIE, RITE), sekä korvakäytäväkojeeseen. Kertakäyttöinen vahasuoja estää kuulokojeen korvaosan tukkeutumisen.

Varmista ennen tilauksen tekemistä, että tiedät tarvitsemasi vahasuojan mallin. Kuulokojeesi hankintapaikassa on saatettu merkitä oikea vahasuojan mallin kuulokojeen käyttöohjeisiin, muuhun kuulokojeen sovituksessa saatuun paperiin tai Kuulotarvikkeen infokorttiin.

Määrä

Informaatio-ikoni

Miten teen tilauksen? Löydät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet verkkokauppatilaukset tekemiseen täältä.

Phonak HF3, punainen vahasuoja on pieni punainen suodatin, jonka tarkoitus on suojata kuulokojetta korvavahalta ja muulta lialta. Vahasuoja täytyy vaihtaa, kun se tukkeutuu tai jos kuulolaitteen ääni kuulostaa heikolta ja poikkeaa aikaisemmasta. Vahasuoja tulee tarkistaa ja vaihtaa säännöllisesti.

Ota tarvittaessa yhteyttä kuulolaitteesi hankintapaikkaan, jos sinulla on kysyttävää oman kuulolaitteesi vahasuojasta tai sen vaihtamisesta.

Vahasuojan vaihto on tärkein käyttäjän itse tekemä kuulolaitteen hoitotoimenpide. Vaihtoväli riippuu siitä, kuinka paljon korvavahaa erittyy ja siksi yleispätevää ohjetta vaihtovälistä on hankala antaa. Älä koskaan käytä kuulolaitetta ilman vahasuojaa!

Vaihda vahasuoja viimeistään, jos
  • Kojeen ääni on vaimeampi kuin aikaisemmin
  • Ääni on vääristynyt tai
  • Vahasuoja on likainen
Miksi vahasuoja pitää vaihtaa?

Korvakäytävä tuottaa korvavahaa, joka saattaa tukkia kuulolaitteen korvaosan. Kuulolaitteiden vahasuojat pitävät kuulokkeen puhtaana. Vahasuoja pitää vahan ja lian pois kuulokkeesta. Vahasuoja täytyy vaihtaa, kun se tukkeutuu tai jos kuulolaitteen ääni kuulostaa heikolta ja poikkeaa aikaisemmasta. Korvavaha on yksi yleisimmistä kuulolaitteen ongelmien aiheuttajista, joista aiheutuu tarpeettomia huoltokäyntejä. Sen vuoksi vahasuoja tulee tarkistaa ja vaihtaa säännöllisesti. Tarkista aina kuulolaitteen käyttöohjeesta sopiva vahasuojamalli.

Miten vahasuoja (HF3 ja HF4) vaihdetaan?
  1. Kierrä vaihtotyökalun kierteinen pää kuulokojeessa olevaan vahasuojaan ja vedä vanha vahasuoja varovasti suoraan ulospäin kuulokojeen ääniaukosta.
  2. Poista vanha vahasuoja työkalusta vahasuojakiekon keskiaukon avulla.
  3. Käännä vahasuojakiekkoa niin, että kiekon aukossa on uusi vahasuoja ja aseta vaihtotyökalun sileämpi pää aukkoon niin, että vahasuoja jää työkaluun kiinni.
  4. Paina vahasuoja kevyesti paikalleen kuulokojeeseen ja vedä työkalu pois. Säilytä vaihtotyökalua vahasuojakiekossa.

Katso opastusvideo vahasuojan vaihtamiseen täältä.

Kuinka usein vahasuoja tulisi vaihtaa?

Vahasuojien vaihtoväli on yksilöllinen. Suosittelemme vaihtamaan  vahasuojan vähintään neljän viikon välein tai viimeistään siinä vaiheessa, kun siihen on kertynyt vahaa.  Vahasuoja tulee vaihtaa myös, mikäli koet kuulokojeen äänen heikenneen tai vääristyneen.

Vahasuojaa ei kannata alkaa varsinaisesti puhdistamaan, mutta mikäli vahasuojan pinnalla on irtolikaa, voi vahasuojaa pyyhkäistä esimerkiksi puhdistussarjan harjalla tai Multitool-työkalun puhdistusharjalla.

Haku