Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetMaailman kuulopäivä 3.3.2024

Takaisin
3.3.2024 vietetään maailman kuulopäivää. Senioripariskunta nauttivat elämänsä äänistä kuulokojeiden avulla. Ääniaalto kuvastamassa laadukasta ääntä, kun kojeet ovat puhtaat ja kunnossa.

Maailman kuulopäivä on hyvä päivä käydä läpi miksi on tärkeää pitää hyvää huolta kuulosta!

Kuuloaistin avulla havaitsemme ympäristömme äänet, kommunikoimme muiden kanssa ja hankimme lisää tietoa ympäröivästä maailmasta.

Maaliskuun 3. päivä on Maailman kuulopäivä, joten nyt on hyvä hetki käydä läpi miksi on tärkeää pitää huolta kuulosta, tutkituttaa kuulo säännöllisesti ja käyttää kuulokojeita aktiivisesti kaikissa tilanteissa, mikäli on todettu kuulonalenema:

  • Pitkään jatkunut heikentynyt kuulo muokkaa pysyvästi aivojen rakennetta.
  • Kuulonalenemaa pidetään yhtenä merkittävimmistä dementian riskitekijöistä.
  • Hoitamaton heikentynyt kuulo saattaa aiheuttaa kognitiivisia haasteita, kun kuulemisen kuormittavuus vie resursseja työmuistilta ja tarkkaavaisuudelta.
  • Hoitamaton kuulonalenema aiheuttaa haasteita kommunikoinnin ylläpitämisessä muiden kanssa ja on näin ollen yksi sosiaalisen eristäytymisen riskitekijöistä.
  • Hoitamattomalla kuulonalenemalla on vaikutus myös psyykkiseen hyvinvointiin: heikentyneet kuulon vuoksi saatetaan kokea esimerkiksi nolostumisen tunnetta tai ahdistusta. Myös keskustelukumppani saattaa kokea turhautuneisuutta keskustellessaan henkilön kanssa, jolla on hoitamaton kuulonalenema.

Muista, että et ole yksin: WHO:n mukaan maailmanlaajuisesti yli 430 miljoonaa ihmistä kärsii kohtalaisesta tai vaikeasta kuulonalenemasta. Ja jopa 1,5 miljardilla ihmisellä on jonkin asteinen kuulonalenema.

Lähde: WHO, World report on hearing

Pidetään siis huolta kuulostamme. Katso kertauksena myös miten voit pitää huolta myös kuulokojeistasi.

Hyvää kansainvälistä kuulopäivää!

Haku