Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetVinkit kuulokojeiden puhdistukseen

Takaisin
Vinkit kuulokojeiden puhditukseen. Kuulotarvikkeen ohjeita kojeiden käyttäjille, kuinka kuulokojeista ja korvien terveydestä pidetään hyvää huolta. Kuulolaite ikoni, puhdistustuoteikoni ja korva ikoni. Taustalla ääniaalto

Tutustu kuulokojeiden puhdistuksen ja kotihuollon vinkkeihin

Kuulokojeen käyttäjänä sinun on hyvä opetella heti alusta asti rutiinit, jotka kuuluvat omien kuulokojeittesi viikoittaiseen huoltoon ja puhtaanapitoon. Kuulotarvikkeet ja niiden säännöllinen vaihtaminen ovat tärkeä osa kuulokojeen puhdistusta ja kotihuoltoa. Katso vinkit kuulokojeiden puhdistukseen ja kotihuoltoon. Jokaisella kuulokojetyypillä on omat ohjeet.

Kaikista puhdistus- ja kotihuoltotuotteista 15 % alennusta 31.5.2024 asti.

Puhdistamalla kuulokojeesi ja vaihtamalla kuulotarvikkeet säännöllisesti

Varmistat hyvän äänenlaadun
Vähennät korviesi tulehdusriskiä
Pidennät kojeiden käyttöikää

Seuraavien vinkkien avulla pidät huolto kuulokojeistasi sekä omasta terveydestäsi. On erityisen tärkeää, että kuulokojeet ovat puhtaat, jotta ne toimivat moitteettomasti. Näin pysyt yhteydessä läheistesi kanssa, ja aivosi saavat käyttöönsä kaikki tärkeät ympäristösi äänen ja tarvittavan tuen.

Kuinka pidät kuulokojeesi puhtaina

  • Käytä kertakäyttöisiä suojakäsineitä puhdistaessasi kuulokojeitasi.
  • Kuulokojeen pinnan voi puhdistaa kostealla puhdistusliinalla, joka ei sisällä alkoholia, paperilla tai miedossa saippua-vesiliuoksessa kostutettua, nukkaamattomalla puuvillaisella kangasliinalla. Kuulokojeiden pinta on vettähylkivä, mutta ei kestä kemikaaleja, kuten alkoholia. Vältä runsaan veden käyttöä, ettei vettä pääse kuulokojeen sisään vahingoittamaan koneistoa ja paristoa.
  • Suosittelemme varmuuden vuoksi poistamaan pariston kojeista ennen puhdistamista.
  • Heitä kertakäyttöiset suojakäsineet roskiin ja pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä sekä käytä desinfioivaa käsihuuhdetta kuulokojeittesi puhdistamisen päätteeksi.
  • Anna puhdistettujen kuulokojeittesi kuivua huoneenlämmössä noin tunnin (1h) ennen käyttöönottoa. Käytä kuulokojeiden kuivaamiseen vain siihen tarkoitettuja tuotteita, kuten kuivauslaitetta tai kuivaustabletteja.

Vinkit kuulokojeiden puhdistukseen kuulokojetyyppien mukaan

Erilaisille kuulolaitetyypeille on omat huolto-ohjeet ja kuulotarvikkeet, jotka poikkeavat hieman toisistaan. Olemme laatineet kolmelle yleisimmälle kojetyypille: korvantauskojeille, kuuloke korvassa -kojeille eli tippikojeille sekä yksilöllisille korvakäytäväkojeille puhdistusohjeet, jotta kotihuolto olisi arjessasi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. ​​​​​

Millainen kuulokoje sinulla on?

BTE eli korvantauskojeen eri osien nimitykset

Korvantauskuulokoje

BTE korvantauskuulokoje koostuu korvan takana olevasta kuulokojeesta ja korvan mukaan valetusta korvakappaleesta. Kuulokoje ja korvakappale yhdistyvät toisiinsa pehmeällä, ontolla, muoviletkulla.

Katso vinkit korvantauskuulokojeen puhdistukseen

RITE eli tippikoje on kuulokekorvassa koje. Eri osat ja tarvikkeet nimetty kuvassa

Kuuloke korvassa -kuulokoje

Kuulokoje korvassa -kuulokoje, eli tippikoje on korvan takana pidettävä kuulokoje, jossa on pieni kuuloke korvan sisään menevän johdon päässä. Näitä kojeita kutsutaan myös RIC, RIE ja RITE -kojeiksi

Katso vinkit kuuloke korvassa -kuulokojeen puhdistukseen

ITE kuulokojeen eli yksilöllisen korvakäytäväkojeen eri osat ja tarvikkeet nimettyinä kuvassa helpottamaan puhdistusta ja huolenpitoa

Korvakäytäväkuulokoje

Korvakäytäväkoje on mittatilaustyönä korvakäytäväsi mukaan tehty kuulokoje. Korvakäytäväkojeessa ei ole korvan takana olevaa osaa, vaan ne asettuvat korvakäytävään tai ulkokorvaan (konkkaan). Näitä kojeita kutsutaan myös ITC, CIC, ITE tai IIC -kojeiksi.

Katso vinkit korvakäytäväkuulokojeen puhdistukseen

Katso myös Kuulotarvikkeen tuotteisiin liittyvät usein kysytyt kysymykset ja vastaukset täältä.

Kuulotarvike – Miten voimme auttaa?

Mikäli et löytänyt etsimääsi, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haku