Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetKuuloke korvassa -kuulokojeiden puhdistus

Takaisin
Kuulokoekorvassa eli tippikojeen puhdistus ja kotihuolto-ohjeet

Säännöllinen kuuloke korvassa -kuulokojeiden puhdistus ja kotihuolto

Varmistaa hyvän äänenlaadun, vähentää korviesi tulehdusriskiä ja pidentää kojeiden käyttöikää.

Tältä sivulta löydät ohjeet miten kuuloke korvassa (RIC, RIE, RITE) -kuulokojeiden puhdistus ja kotihuolto tapahtuu. Kuuloke korvassa -kuulokojeeseen, eli tippikojeeseen tulee vaihtaa säännöllisesti vahasuoja, sekä tippi, mikäli sellainen kuulokojeessa on.

Kuuloke korvassa -kuulokojeiden puhdistus ja tarvikkeiden vaihtaminen

Kuuloke korvassa – kuulokoje (RIC,RIE,RITE), eli tippikoje on korvan takana pidettävä kuulokojemalli, jossa on pieni kuuloke korvan sisään menevän johdon päässä. Ne ovat yleisiä kuulokojemalleja ja tunnetaan myös nimellä tippikojeet. Tämän kojemallin korvaosana käytetään yleisimmin silikonista valmistettuja kertakäyttöisiä tippejä tai sovitteita. Tipin alla kuulokkeen päässä käytetään säännöllisesti vaihdettavaa vahasuojaa, joka estää korvavahan eli vaikun ja lian pääsyä laitteeseen.

Audionomi valitsee kojesovituksessa korvakäytävään ja kuulotarpeisiin parhaiten sopivan tippi-mallin ja koon sekä oikean vahasuojan. Jokaisella kojevalmistajalla on omat tippi- ja vahasuojamallistonsa. Säilytä audionomilta saatu Kuulotarvike-kortti, johon on merkitty mm. tipin malli ja koko, vahasuoja-malli sekä kuulokojeen valmistaja ja malli (esim Oticon: Opn1, Bernafon: Viron 9, Phonak: Naida M-SP ,GN Resound: LiNX Quattro jne.), jotta kuulotarvikkeiden hankkiminen on jatkossa helppoa ja kätevää.

Kuuloke korvassa -kuulolaitteen eli tippikojeen käyttäjänä sinun tulee opetella seuraavat kotihuoltoon ja puhdistukseen liittyvät rutiinit:

  1. Kuulokojeen pinnan ja mikrofonien puhdistaminen
  2. Kertakäyttöisten tippien ja vahasuojien vaihtaminen
  3. Kojeen kuivaaminen tarvittaessa, jos koje pääsee kastumaan tai hikoilet paljon

Katso tarkemmat ohjeet eri vahasuojien vaihtamiseen usein kysytyistä kysymyksistä.

Lisäksi korvan terveyden ylläpitämiseksi voi olla hyvä ottaa huomioon hoitavan korvasuihkeen käyttö tarvittaessa, jos korvakäytävään kerääntyy paljon vaikkua tai se kutisee.

Katso opastusvideolta, kun audiologinen asiantuntijamme näyttää miten kuuloke korvassa -kuulokojeiden puhdistus ja kotihuolto suoritetaan

Kuulotarvikkeen audiologisen asiantuntijan video-opastuksella voit kerrata helposti kuuloke korvassa -kuulokojeittesi puhdistukseen ja kotihuoltoihin liittyvät toimenpiteet.

Mikäli et nää videota, voit katsoa sen myös täältä.

Katso myös video vahasuojan vaihtamisesta

Videolla Kuulotarvikkeen audiologinen asiantuntuja opastaa vahasuojan vaihdon.

Mikäli et näe videota, voit katsoa sen myös täältä.

Kuulokojeiden kuivaaminen kuivauslaitteella

Etenkin kesällä hikoillessa tai muuten kosteissa olosuhteissa kuulokojeen sisään saattaa kertyä kosteutta. Kuulokojeen sisälle päässyt kosteus saattaa aiheuttaa äänen pätkimistä tai kuulokojeen vaurioitumista. Tämän vuoksi on tärkeää, että kuulokoje kuivataan säännöllisesti niin, että myös kuulokojeen sisällä oleva kojeisto kuivuu. Helppo tapa kuivata kuulokoje on käyttää verkkovirralla toimivaa kuulokojeiden kuivauslaitetta. Kuulokojeiden kuivauslaite sopii kaikille kuulokojeille mallista riippumatta. Kuivauslaiteella voi kuivata myös ladattavia kuulokojeita.

Katso opastusvideo kuivauslaitteen käytöstä

Videolla audiologinen asiantuntijamme opastaa kuivauslaitteen käyttöä.

Mikäli et näe kuulokojeiden kuvaus -videota, voin katsoa sen myös täältä.

Löydä kuulokoje korvassa -kuulokojeiden puhdistus -videolla käytetyt puhdistustuotteet:

Katso myös

Onko sinulla toisen tyyppinen kuulokoje?

Katso ohjeet korvakäytäväkojeiden (ITE, ITC, CIC, IIC) ja korvantauskojeiden (BTE) puhdistukseen

Kuulotarvike – Miten voimme auttaa?

Mikäli et löytänyt etsimääsi, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haku