Hyppää sisältöön
Väliletku 4,0 mm 100 cm

8.00

Edellinen 30 pv alin hinta: 8.00.

Väliletku 4,0 mm -pakkaus sisältää 100 cm kuulokojeen letkua, jonka ulkohalkaisija, eli paksuus on 4,0 mm. 

4,0 mm väliletku on harvemmin käytetty koko, jota kuulonhuollon ammattilainen voi ...

Väliletku 4,0 mm -pakkaus sisältää 100 cm kuulokojeen letkua, jonka ulkohalkaisija, eli paksuus on 4,0 mm. 

4,0 mm väliletku on harvemmin käytetty koko, jota kuulonhuollon ammattilainen voi suositella esim. helpomman käsiteltävyyden vuoksi.

Kirkas ja huomaamaton väliletku on muovinen letku kuulokojeen ja korvakappaleen välille. Väliletku yhdistää korvakappaleen kuulokojeeseen. Pehmeän ja taipuisan materiaalin ansiosta muoviletkua on helppo leikata itselle sopivan pituiseksi ja se on helppo asentaa kuulokojeen ja korvakappaleen välille.

 

Määrä

Informaatio-ikoni

Miten teen tilauksen? Löydät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet verkkokauppatilaukset tekemiseen täältä.

Kuulolaitteen väliletku vaihdetaan tarvittaessa, viimeistään silloin kun letku alkaa kovettua tai kellastua. Suosittelemme letkun vaihtoa vähintään 1 kk välein.

Ottakaa yhteyttä kuulonhuollon asiantuntijaanne, jos haluatte tarkastaa kuulokojeisiinne sopivan väliletkun mitan ja koon.

Katso opastusvideo korvantauskojeen väliletkun vaihtamisesta.  

Mistä tiedän mikä väliletku kuulokojeeseeni sopii?

Korvakappaleen ja kuulokojeen välille tulevia letkuja on erilaisia. Sopiva letku riippuu siitä, onko korvakappale pehmeä vai kova.

Mikäli korvakappale on kova ja siinä on koukku, sopii siihen väliletku 3,1 mm tai väliletku 4,0 mm. Näiden letkujen sisähalkaisija on sama, eli väliletkun koolla ei ole merkitystä siihen, pysyykö väliletku kiinni korvakappaleen ja kuulokojeen koukuissa vai ei. Mikäli letku ei pysy kiinni, voi kuulokojeen tai korvakappaleen koukku olla vioittunut.

Mikäli käytössäsi on pehmeä korvakappale, sopii käyttöösi Plusletku lukolla tai taivutettu letku lukolla.

Miksi kuulokojeen väliletku pitää puhdistaa ja vaihtaa?

On tärkeää huolehtia hyvin kuulokojeista, korvakappaleista ja väliletkusta parhaan mahdollisen kuulemisen varmistamiseksi. Jos väliletku on kovettunut ja kellastunut valon, säteilyn ja lämpötilavaihteluiden vaikutuksesta  tai korvavahan takia, äänen kulkeutuminen heikkenee ja kuuleminen huonontuu. Mikäli letku on päässyt kovettumaan, saattaa kuulokojeen tai korvakappaleen koukku rikkoontua letkua irrotettaessa.  Siksi on tärkeää puhdistaa myös väliletku päivittäin ja vaihtaa tarvittaessa uuteen n 4-6 viikon välein.

Minkä pituinen kuulokojeen väliletku pitää olla?

Kuulokojeen letku on sopivan pituinen, kun se pysyy tukevasti korvan aikana, eikä paina tai kipeytä korvalehteä. Liian lyhyt väliletku painaa ja saattaa kipeyttää korvalehden. Jos taas väliletku on liian pitkä, kuulokoje pääsee heilumaan tai jopa tippumaan korvan takaa.

Mikäli entinen väliletku on ollut sopivan pituinen, leikkaa uusi väliletkun saman pituiseksi. Mikäli vanha letku on kellastunut ja kovettunut, kannattaa uusi letku leikata noin millin pidemmäksi kuin vanha.

Haku