Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetPidä kuulokojeet kunnossa talvikelissä

Takaisin
Vinkit kuulokojeiden puhdistukseen. Kuulotarvikkeen ohjeita kojeiden käyttäjille, kuinka kuulokojeista ja korvien terveydestä pidetään hyvää huolta. Kuulolaite ikoni, puhdistustuoteikoni ja korva ikoni. Taustalla ääniaalto

Kuinka pidät kuulokojeet kunnossa talvikelissä?

Meillä Suomessa on totuttu, että sää on pitkälti pukeutumiskysymys ja talvella on kylmä. Moni nauttii lumesta, aktiivisesta talviliikunnasta ja luontoseikkailuista. Kylminä kuukausina on kuitenkin syytä kiinnittää erityistä huomiota kuulokojeiden kotihuoltoon, jonka avulla vältytään isommalta remontilta, jos kojeet pääsevät kastumaan.
Tässä parhaat vinkkimme, kuinka pidät kuulokojeet kunnossa talvikelissä.

Merkkejä siitä, että kuulokojeesi ovat kastuneet

Talvella kuulolaitteiden todellinen vihollinen on kosteus ja kondensaatio. Tämä tapahtuu helposti silloin, kun siirryt kylmästä pakkassäästä sisätiloihin ja lämpötila muuttuu nopeasti. Siksi on hyvä tarkistaa kuulokojeet päivittäin.

Joitakin merkkejä kuulokojeidesi sisällä olevasta kosteudesta ovat äänen vääristyminen, vaimentunut ääni, staattinen kohina tai paristojen kuluminen tavallista nopeammin. Nämä poikkeavuudet kuulokojeiden toiminnassa saattavat kadota itsestään, kun kuulokojeet kuivataan pikaisesti ja oikeaoppisesti, eikä ammattilaisen tekemää huoltoa aina edes tarvita.

Miten voit välttää kuulokojeiden kastumisen? Tässä neljä parasta vinkkiämme:

 1. Pidä kuulokojeesi paristot lämpiminä ja kuivina

  Kylmä sää voi olla haastavaa kuulokojeiden paristoille, koska niiden on vaikea toimia kunnolla alhaisissa lämpötiloissa. Kylmä sää voi heikentää niiden laatua ja lyhentää niiden käyttöikää. Parasta, mitä voit tehdä, on säilyttää paristot huoneenlämmössä. Kun otat varaparistoja mukaasi matkalle, yritä pitää ne mahdollisimman lämpiminä esimerkiksi takin sisätaskussa. Pakkaa kuulokojeparistot aina käsimatkatavaroihin matkustaessasi lentokoneessa.
 2. Kuivaa kuulokojeesi yöaikaan

  Aivan kuten silmälasitkin huurtuvat lämpötilan vaihtuessa kylmästä lämpimään tai päinvastoin, voi kosteutta päästä kuulokojeisiisi. Siksi kuulokojeiden paristokotelot on avattava yöksi, jotta koneisto pääsee kuivumaan. Nopeaan ja tehokkaaseen kuulokojeiden kuivaamiseen suosittelemme turvallista kuivauslaitetta tai kuivaustabletteja.

  Katso lyhyt opastusvideo kuulokojeiden kuvaamisesta kuivauslaitteella täältä.

  Muista kuivata kuulokojeen kaikki osat huolellisesti, jotta kosteus voi haihtua. Ilmapumpulla saat kätevästi kosteuden pois korvakappaleista ja väliletkusta. Jos sinulla on ladattavat kuulokojeet, joiden latauslaitteessa on kuivaustoiminto, voit käyttää kuivauslaitteen sijasta myös kojeiden omaa latauslaitetta. Älä koskaan käytä hiustenkuivaajaa kuulokojeiden kuivaamiseen, sillä se voi vahingoittaa ne korjauskelvottomiksi.

  Katso tai kertaa erilaisten kojemallien kotihuolto-ohjeet täältä.
 3. Käytä Oticon SafeLine™ -turvanauhaa tai Deafmetal kuulokojekoruja

  Jos pidät talviurheilusta tai teet lumitöitä, Oticonin SafeLine- turvanauha tai Deafmetal kojekorut ovat loistava valinta turvaamaan tärkeitä kojeistasi. SafeLine turvanauhassa on klipsi, jolla kuulokojeiden turvanauha saadaan kiinnitettyä takin kaulukseen turvallisesti. Oticonin SafeLine- turvanauhoja on kahta eri kokoa: BTE ja MiniRITE/MiniBTE. Kuulokojeeseesi sopiva Safeline -tarvanauha määräytyy kuulokojeen koon mukaan.

  Deafmetal kuulokojekorut tai turvarenkaat kiinnitetään holsteri- pidikkeen avulla kojeisiin, joka auttaa pitämään kuulokojeesi paikoillaan riippumatta siitä, kuinka vauhdikkaita talviaktiviteettisi ovat. Näin et hukkaa kuulolaitteistasi lumeen, jossa ne voivat vaurioitua.
 4. Pidä korvasi ja kuulokojeet lämpiminä

  Talvella kannattaa käyttää päähinettä tai korvalappuja. Sen lisäksi, että ne pitävät korvasi lämpiminä, ne myös suojaavat kuulokojeitasi sateelta, lumelta sekä kosteuden kertymiseltä, joka voi johtaa kosteuden tiivistymiseen kuulokojeiden sisällä. Kuivat ja lämpimät kuulokojeet ovat parhaat kaverisi ja auttavat sinua arjen kaikissa tilanteissa.

Jos sinulla on ongelmia kuulokojeidesi kanssa, ota yhteyttä kojeiden hankintapaikkaan.

Kuulokojeen kuivaus kuivauslaitteella

Katso audiologisen asiantuntijamme neuvot kuulokojeen kuivaukseen.

Mikäli et näe videota, voit katsoa sen myös täältä.

Katso parhaat tuotteet talvikeleihin

Haku